Mindfulness

Meer kwaliteit in je leven door aandachttraining

Tijdens ons leven leren we om snel beslissingen te nemen. Situaties herkennen we waardoor we niet steeds opnieuw hoeven na te denken over de volgende stap. We leren onszelf automatische patronen aan om het leven gemakkelijker te maken. Deze automatische reacties kunnen tijd besparen maar ze ontnemen ons ook de kans om te genieten van wat een moment te bieden heeft. Stress wordt veroorzaakt door onze eigen reactie om (soms zeer onprettige) gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen heb je niet in de hand, wel jouw reactie daarop. Om met de woorden van Jon Kabat-Zinn te spreken. Je kunt de golven niet stoppen maar je kunt wel leren surfen.
De meeste mensen reageren soms of vaak vanuit aangeleerde patronen, vooral in uitdagende of stressvolle situaties. Deze aangeleerde reacties kunnen al lang niet meer nuttig zijn. Of ze staan je in de weg om fris en met creativiteit het leven te leven dat je wilt leven.
In de 8-weekse mindfulness training leer je technieken om bewuste keuzes te maken. Hierdoor ga je beter voor jezelf zorgen. Na de training heb je vaak meer grip op je leven, slaap je beter en kun je je beter concentreren.
Wil je de mindfulness training (nog) niet volgen, maar wil je wel leren mediteren. Dan is ook dat mogelijk. Neem dan contact met mij op dan onderzoeken we de mogelijkheden