Mindfulness

Meer kwaliteit in je leven door aandachttraining

Tijdens ons leven leren we om snel beslissingen te nemen. Situaties herkennen we waardoor we niet steeds opnieuw hoeven na te denken over de volgende stap. We leren onszelf automatische patronen aan om het leven gemakkelijker te maken. Deze automatische reacties kunnen tijd besparen maar ze ontnemen ons ook de kans om te genieten van wat een moment te bieden heeft. Stress wordt veroorzaakt door onze eigen reactie om (soms zeer onprettige) gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen heb je niet in de hand, wel jouw reactie daarop. Om met de woorden van Jon Kabat-Zinn te spreken. Je kunt de golven niet stoppen maar je kunt wel leren surfen.

In deze training oefen je om bewust te worden van de automatische patronen, waardoor je gezondere keuzes maakt, je beter kunt concentreren en gemakkelijker kunt ontspannen en genieten. Je wordt vriendelijker voor jezelf en je omgeving. Je ontvangt een digitaal werkboek en inspirerende links waarmee je thuis verder kunt oefenen.

Je leert technieken om bewuste keuzes te maken. Hierdoor ga je beter voor jezelf zorgen. Na de training heb je vaak meer grip op je leven, slaap je beter en kun je je beter concentreren. 

Een mindfulness training is ook geschikt om te volgen als terugvalpreventie bij een burn-out of overspannenheid.

 

Als categorie 1 trainer, lid van de VMBN, geven veel zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding voor het volgen van de training. Ook werkgevers willen vaak bijdragen aan de gezondheid van hun medewerkers en zijn bereid (een deel van) de kosten op zich te nemen.