Privéles Hatha yoga  en yoga bij kanker

Hatha yoga is zo’n 2000 jaar geleden ontstaan in India en is de basis van veel yogavormen die in het Westen worden beoefend. In de Hatha yoga les werk je aan een flexibele geest in een (zo) sterk en krachtig (mogelijk) lichaam. De les bestaat uit houdingen, ademoefeningen en meditaties. Het maakt je geest rustig en ontspannen, de ademhaling onbelemmerd. Het vergroot je focus en concentratievermogen

Soms is een groepsles (nog) niet bereikbaar voor jou of je hebt behoefte aan persoonlijke begeleiding door een blessure of bv burnout of simpelweg door tijdgebrek. Dan kun je privé les volgen. Ik stem het niveau van de les af op jouw behoefte. We werken aan de gebieden waar jij aandacht aan wilt geven in het tempo dat bij jou past.

H-yoga is een voor (ex-) kankerpatiënten ontwikkeld programma waarbij je werkt aan een nieuwe balans in je leven. In deze les worden ontspanningsoefeningen, ademoefeningen en makkelijke yogahoudingen op een zachte manier uitgevoerd. Alles met het doel om meer ontspanning en rust in lichaam en geest te creëren. De ademtechnieken die je leert, kunnen je helpen stressvolle situaties, zoals tijdens behandelingen en onderzoeken, het hoofd te bieden. H-yoga is toegankelijk voor iedereen met of zonder yoga ervaring. Je kunt meedoen, zowel tijdens als na de medische behandelingen en het houdt rekening met je mogelijkheden en beperkingen.